Bladt web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #44

Efterspørgsel på kyndige konsulenter er eksploderet de senere år, men hvilke af landets konsulenthuse har været bedst til at udnytte opsvinget? Vi ser også på Danske Banks køb af SEB, kapitalfonde med investeringer i trængte vindmølleunderleverandører og krisen i Finanstilsynet

I denne uge tegner vi et indgående portræt af konsulentbranchen, der er i rivende udvikling, men hvor konkurrencen om de lukrative kunder også er benhård. Og så går McKinsey i offensiven i et helt nyt forretningsområde.

Denne uge har også budt på et af de største opkøb i pensionsbranchen i mange år med Danicas ventede køb af SEB. Vi går bag om hovedpersonerne og næste skridt.

Gennem de senere år har en stribe kapitalfonde investeret milliarder i vindmøllebranchens talrige underleverandører herhjemme. Stigende prispres og politisk usikkerhed truer nu med at ødelægge fondenes planer om et solidt afkast på de grønne investeringer. Vi går tæt på en branche, der netop nu holder vejret for at se, om giganterne Vestas og Siemens Gamesas udfordringer siver ned gennem systemet.

Krise i Finanstilsynet?

Helt andre udfordringer har Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, som har mistet tre af fire vicedirektører. Er det reelt en krise i tilsynet?

Vores kommentator Tom Vile Jensen fra revisorernes forening FSR ­– Danske Revisorer tager i denne uge temperaturen på de økonomiske udsigter i Danmark. Han peger på, at fortsat optimisme i dansk erhvervsliv gerne skulle udmønte sig i, at virksomhederne udnytter det fortsatte opsving til at investere yderligere i forretningen.

Vi har også artikler om opgøret om private banking i Danmark, ligesom vi ser nærmere på jysk milliardopkøb og chefskiftet i Pandora.

Denne uges kultur er en spændende anmeldelse af opfølgeren til den succesfulde ledelsesbog ’Blue ocean-strategy’. Det er et mustread for vækstlystne chefer og en perfekt julegave.

God Læselyst