Danske-Bank-in-society-High-Res

Leder

Velkommen til InsideBusiness #26

Det første nummer af InsideBusiness efter sommerferien er sprængfyldt med gode historier. For eksempel sætter vi fokus på topchefers manglende lyst til at have hånden på kogepladen, på mystisk brud i opsigtsvækkende alliance i pensionsbranchen, Deloittes opkøbsfinte, og om Danske Bank-bashingen efterhånden har taget overhånd.

Skal en topchef turde tage en aktierisiko i den virksomhed, han får en millionløn for at drive? Ja, lyder det fra investorerne. Vi afdækker, at de færreste topchefer i store børsnotererede danske selskaber selv køber aktier – i stedet løber cheferne efter optionsprogrammer, men det har ikke nær samme effekt.

Dernæst handler det om Danica og pensionskassen PKA. For pludselig er en højtprofileret alliance mellem de to aktører lagt på is. Vi ser nærmere på det mystiske forløb. Og vi dvæler ved Danske Banks hvidvaskkrise – er kritikken nu gået for vidt?

Vi har også fokus på konsulenthuset Deloitte, som med en skarp opkøbsmanøvre køber sig adgang til det lukrative marked for salg af managementrådgivning til det offentlige. Det var Deloitte ellers blevet udelukket fra på grund af et fejlslagent udbud.

Der er også en kommentar fra BankInvest om Donald Trumps skattereform, der sætter gang i hjulene.

Lakridsimperium under pres

Vi har i denne uge også beskrevet udviklingen hos lakridskongen Johan Bülow. For den nye ejer, den svenske kapitalfond Valedo, har svært ved at skabe vækst. Vi har også fokus på rådgiverbranchen, hvor der nu endelig kommer fokus på de høje omkostninger ved deltagelse i offentlige udbud, som erhvervslivet i årevis har klaget over.

Sidst handler det om forsikringsbranchen, hvor den svenske spiller Euro Accident er ved at folde et banebrydende nyt koncept ud i Danmark, som blandt andet skal hjælpe pensionsselskaber med at nedbringe underskuddet i det udskældte forretningsområde, sygeulykkesforsikringer. Vi har også et interview med Codan-direktør Scott Ørmen, der er denne uges insider.

På kultursiderne anmelder vi denne uge en bog, der er et must for alle, der arbejder med ledelse og bestyrelsesarbejde.

 

God læselyst!

 

InsideBusiness-teamet