;
pfaweb

Leder

Velkommen til InsideBusiness #6

Forretningsmodellen bliver stadig mere uholdbar i PFA, advarer eksperter, som blandt andet forventer, at selskabet bliver tvunget til at konsolidere sig. Læs også om næste skridt for Danmarks ukronede bankkonge i Nykredit, om kapitalfondenes svære sager og om et nyt stort sats på velhaverkunder.

Det er ikke et kønt billede, man får, hvis man kortlægger PFA’s markedssituation med svære tab på de udskældte forsikringer mod tab af erhvervsevne. Flere eksperter advarer om, at pensionsgiganten nu må tage penge fra sin forretning med kunder med traditionelle produkter for at dæmme op for de store underskud. Det er uholdbart – og lige nu gennemgår PFA en ordinær inspektion fra Finanstilsynet, der utvivlsomt vil se pensionsgigantens forretningsmodel nøje efter i sømmene.

Og så går vi tæt på en af de mest succesfulde finanshistorier i Danmark de senere år: udviklingen i Nykredit under Michael Rasmussen, der med jernhård eksekvering har løst nogle af Nykredits største udfordringer. Men hvad bliver hans næste træk? Og kommer det til at berøre pensionsområdet, forsikring eller måske datacentralerne?

De svære M&A-sager

Det skal også handle om kapitalfondenes svære sager, der har ligget på bøgerne længe og er blevet til hovedpiner i stedet for muligheder. Morten Johnsen finder de umulige cases, der måske kan være gode køb for håbefulde fonde på jagt efter investeringer i et svært marked.

Det handler også om muligheder på markedet for de lukrative private banking-kunder. Her vil bankportalen Mybanker tage en større del af markedet.

I denne uge har vi også haft fokus på et nyt gebyr for erhvervskunder, der splitter bankerne, på et forestående salg af Danske Banks hovedsæde, på udviklingen i FLS’ opkøbsstrategi samt på Sønderjysk Forsikring, der eksekverer en overraskende offensiv strategi om at være landsdækkende.

På kultursiderne ser vi nærmere på nok en bog om projektledelse, der fokuserer på det svære fag i en foranderlig virkelighed.