;
iværksætterne

Kultur

Indsigter fra frontlinjen

’Iværksætterne’ er en samling historier om danske iværksættere. Kendte såvel som mere eller mindre ukendte. Hver iværksætter har sit kapitel og sin historie. Forfatter og journalist Christian Frost har interviewet og efterfølgende forfattet historien om hver enkelt iværksætter og dennes idé, rejse, læring, succeser og fiaskoer.

’Iværksætterne – danske iværksættere om succes og fiasko, rejsen med at gøre den gode idé og alt det, de lærte undervejs’ er en af den slags udgivelser, der indledningsvis kan være spændende læsning, men som, efterhånden som afsnittene folder sig ud, kan blive en kedelig størrelse.

Christian Frost har imidlertid en virkelig god pen, og det lykkes forfatteren at gøre hvert eneste afsnit lidt forskelligt fra det forrige. I nogle afsnit kan man næsten høre den interviewede for sit indre øre – og det er en stor kvalitet.

Det er dejligt, at bredden af de interviewede er så stor. Der er gode historier om alt fra spiritus fra Samsø til italienske modesko. Hvis man bare har det mindste iværksættergen, bliver man inspireret.

Forfatteren undskylder indledningsvis, at der ikke er flere kvinder repræsenteret i bogen. Dette er ikke tilsigtet, men der var simpelhent ikke flere kvindelige iværksættere, der havde tid eller mulighed for at deltage. Men hvorfor skelne – en iværksætter er vel en iværksætter?

Boganmeldelse

Titel: Iværksætterne
Iværksætterne
Af: Christian Forst
Forlag: Duckshoot Media
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
Pris: 199 kroner
ISBN: 9788799571895
4 af 6 stjerner

Mangler læring og opsamling

Bogen bliver aldrig kedelig, selv om der er 17 historier om samme emne. Men den bliver heller aldrig rigtig spændende.

Undertegnede anmelder har en klar positiv bias for bøger udgivet på Harvard Business Review (HBR). Denne udgivelse er fra forfatterens eget forlag, og her mangler jeg en del af de kvaliteter, som bøger udgivet på HBR har. Jeg savner en løbende refleksion, kommentering, opsamling, konklusioner og gode råd om succeser og fiaskoer; det havde klædt udgivelsen.

Jeg synes, at de mange gode interview næsten fortjener nogle data. Hvad virker, og hvad virker ikke. Hvad er formlen for succes? Ikke at en sådan findes, men det kunne have været dejligt, hvis forfatteren havde sat lidt mere på spil ved at konkludere og sammenfatte.

Iværksætteri er en blandet størrelse – passionen er fællesnævneren

Det lykkes forfatteren at give et godt og blandet indblik i den danske iværksætterscene. En scene, hvor succesfulde iværksættere næsten får rockstjernestatus, ulovlige aktionærlån eller ej.

Feltet spænder vidt, og det er befriende læsning om folk, som har passionen som fællesnævner. Det at mærke passionen fra så forskellige vinkler gør bogen læseværdig. Så må man selv trække læring ud af enkeltdelene, som man synes.

Af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com

LÆS OGSÅ

Bliv sponsor – en ny dimension i ledelse

Husk hjernen når du går på arbejde

Historien om danskeren, der ændrede anden verdenskrig

Gør et kunstkup på kunstmesseweekend

Mestrer din organisation digital transformation?

Interessant festskrift om kontroversiel økonom

En kogebog til digitale kundestrategier

Ni løgne om arbejde og arbejdsliv

DF og Socialdemokratiet undsiger plan om at fjerne mediestøtten til en række medier. Opd.

Gyser fortsætter for mediehuse. Flere risikerer helt at miste mediestøtten