soeren-dal-pr

Leder

Velkommen til InsideBusiness #30

Det kommer til at gøre rigtig ondt på visse boligkøbere, når et nyt regime træder i kraft om tre uger. Bankfolk advarer om risiko for fald i boligpriserne. Måske bliver København og Århus lukket land for førstegangskøbere

Det er et vigtigt, men overset tema, som lige om lidt rammer finanssektoren og boligmarkedet for fuld styrke. Det sker endda uden politisk bevågenhed, for tiltagene er presset igennem uden om regeringens parlamentariske grundlag. I praksis kan nye regler for boliglån i princippet få mere betydning for dansk økonomi end regeringens højtprofilerede vækstpakker.

Det betyder også et goddag til en helt ny konkurrencesituation i bankerne, skriver Peter Nyholm i redaktørens analyse.

Søren Dal Thomsens exit fyldte meget i InsideBusiness’ spalter, og i denne uge går vi tæt på den fyrede pensionsboss, der i al hemmelighed er ved at stable en ny karriere på benene som formueforvalter for velhavende danskere. En af de mest prominente kunder i butikken er indtil videre Nets’ forgyldte topchef, Bo Nilsson, der nu får gode råd fra Søren Dal om, hvor og hvordan han skal investere sin formue på en halv milliard kroner.

Ugens vindere er i denne uge SAS og en garvet efterforsker, der har fået job i en presset Danske Bank. Taberne er Brian Mikkelsen og finans-Danmark samt Lego-boss Jørgen Vig Knudstorp, der pludselig ikke længere har grund til at danse.

En anden sag, vi også har fulgt tæt, er salget af ejendomskoncernen Deas. I denne uge kan vi afsløre, at Montagus fremskredne salgsplaner meget overraskende er faldet til jorden, efter at ingen af de interesserede købere har været villige til at betale den milliard, den engelske fond forlanger.

I denne uge ser vi også nærmere på en spiller i forsikringsbranchen, der for alvor skal tages alvorligt. LB Forsikring er rykket op i superligaen og har på privatområdet overhalet Alm. Brand og Codan. Og det er tid til mere vækst. I det hele taget vinder kundeejede forsikringsselskaber frem på bekostning af de klassiske børsnoterede spillere.

Det handler også om spillet om den reform af bilafgifterne, som har sat bilsalget helt i stå. Desværre er forhandlingerne også gået i hårdknude, for Dansk Folkeparti modsætter sig regeringens oprindelige plan. Nu kæmper lobbyisterne for en teknisk reform på Dansk Folkepartis side.

Denne uges kulturelle indslag er en anmeldelse af bogen ’Når talent forpligter’ om sportsverdenens talentudvikling.

God læselyst

Peter Nyholm & Morten Johnsen