;
Goldman web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #30

København får nu en vaskeægte finansiel superstjerne. Amerikanske Goldman Sachs åbner nemlig kontor i hjertet af København i håbet om at få endnu bedre fodfæste på det danske marked. Det handler også om tiltagende kritik af Jyske Banks krav til kundernes revisorer, om pensionsbranchen, der ønsker myndighedsindgreb mod udskældte SUL-underskud, og om EQT’s mulige børsnotering af HusCompagniet.

Legenden Goldman Sachs må siges at være en omstridt skikkelse i den globale finansverden. Nu går den amerikanske storbank, der af kritikere kaldes for ’vampyrblæksprutten’, klar til at åbne kontor i hjertet af København. Vi går tæt på den succesfulde bank og dens planer i København.

Dernæst ser vi nærmere på en helt igennem opsigtsvækkende operation fra Jyske Bank-direktør Anders Dam, der nu i form af kundebreve gør alvor af sine revisorkrav til kunderne. Men der er stigende kritik, selv om Jyske Banks enegang på området får støtte af FSR.

Lige så opsigtsvækkende er det, at pensionsbranchen organiseret i Forsikring & Pension nu går ud og beder tilsynet om at stramme sit opsyn, så de kommercielle pensionsselskaber slipper af med deres værste hovedpine, de underskudsgivende og udskældte forsikringsdækninger mod tab af erhvervsevne. Vi fremlægger informationer fra et ikke offentligt høringssvar.

Læs også om EQT’s planer for typehusfirmaet HusCompagniet, herunder om kapitalfondene gør klogt i at investere tungt på et potentielt cyklisk marked for nye huse.

I denne uge giver Danicas Jesper Langmack det noget overraskende råd at købe kinesiske aktier i en tid, hvor handelskrigen truer.

Krisestemning er der også at spore i kapitalfondene. I en rundspørge fra brancheorganisationen DVCA svarer 40 procent af fondene, at de forventer, at vi inden for de næste 12 måneder bliver ramt af en finansiel krise.

Det handler tillige om banksektoren, idet Peter Nyholm i redaktørens analyse skriver om Tonny Thierry Andersens ualmindelig svære situation som direktør i Nykredit uden en endelig fit & proper-godkendelse. Han er dead man walking lige nu. Læs desuden om en kapitalrejsning i Saxo Bank.

Vi har mere om pensionsbranchen, hvor Sampensions direktør, Hasse Jørgensen, er ualmindelig åbenmundet om det svære ved at trænge ind på firmapensionsmarkedet. En del af forklaringen er, at Sampension ikke bryder sig om mæglerbetjente ordninger, som de øvrige selskaber har det fint med.

På kultursiderne anmelder vi nok en bog, der forsøger at afdække, hvem magteliten i Danmark er. Det slipper forfatterne dog ikke så godt fra, konstaterer vores anmelder.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet