;
rapport

Leder

Velkommen til InsideBusiness #24

Med en yderst prominent socialdemokrat på lønningslisten har en kapitalfond valgt en noget kreativ struktur for skattebetalinger. Læs også om krav om tvangsflytning af klatpensioner, tvivlsomme partneraftaler hos digitale bankportaler og om ejendomskoncernen Gefion, der prøver at komme af med dyrt udviklingsprojekt.

Det er ikke alle kapitalfonde, der er lige begejstrede for at betale skat. En af dem, der gør sig en del anstrengelser for at minimere sine skattebetalinger, er Solix, der har Altors tidligere danske chef Denis Viet-Jacobsen i spidsen.

Takket være en yderst kreativ konstruktion har kapitalfonden, som blandt andet samarbejder med tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, sørget for, at de vellønnede partnere kan slippe uden om at betale dansk skat og i stedet slippe langt billigere i Sverige. Vi går tæt på den lukkede fond, der går enegang i branchen til stor frustration for kollegerne.

Det handler også om et af pensionsbranchens problemer – de såkaldte klatpensioner, der i hundredtusindvis står og bliver til ingenting rundtomkring i landets pensionshuse. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kræver i en ny rapport ordningerne tvangsflyttet, så danskerne og samfundet ikke går glip af pensionsformuer for milliarder af kroner. Men det kan blive dyrt for en række pensionsselskaber.

Vi går også tæt på de bankportaler, der lever af at fortælle danskerne, hvilken bank der er den bedste. Men de nye portaler har en bagside, for selv om tjenesterne slår sig op på at hjælpe vildfarne bankkunder med at træffe beslutninger på et mere oplyst grundlag, kan man som privatperson ikke være sikker på, at man bliver præsenteret for det bedste tilbud i markedet.

Og så handler det om den hurtigvoksende ejendomsspiller Gefion, der har fået lidt af en hovedpine på hylderne i form af et dyrt ejendomsprojekt i Rødovre, som man nu forsøger at slippe af med.

Pensioner på agendaen

I denne uge har det i InsideBusiness i allerhøjeste grad handlet om den længe ventede rapport om konkurrencen i pensionsbranchen, som vi som det eneste medie indtil videre har fået fat i et udkast til. Læs om rapportens længe ventede anbefalinger, der især får mæglerbranchen op på tæerne, da deres forretningsmodel kan blive hårdt ramt.

Det drejer sig også om konsulentbranchen, der frygter en økonomisk afmatning, som er ved at tone frem, og om Danica Pension, der øjner milliardgevinst på salget af Glycom.

På kultursiderne har vi en guide til efterårets teateroplevelser, ligesom vi anmelder bogen ’Digital transformation’ om de bedste organisatoriske tiltag, der kan sikre, at virksomheden er i front til fremtidens kommende digitale revolutioner.

God læselyst