byggesten

Kultur

Ny bog om lederskab får fem stjerner

I en verden, hvor god ledelse er afgørende for enhver organisations succes, leverer 'Byggesten til godt lederskab' flere værdifulde indsigter i lederskabets komplekse univers. Den præsenterer og belyser væsentlige emner, der former det moderne ledelseslandskab, skriver vores anmelder, managing partner Ole Dahl Ingvardsen.

’Byggesten til godt lederskab’ starter med et fokuseret blik på ledelses essens, hvor læseren introduceres for de nuancerede aspekter af ledelsesrekruttering, ledelsesudvikling, ledelsens påvirkning på bundlinjen og den konstante mangel på dygtige ledere.

Bogen tager fat på aktuelle og relevante emner som agil ledelse, kunstig intelligens og bæredygtighed. Disse kapitler er især værdifulde som inspiration til de overvejelser, ledere må gøre sig i den omskiftelige verden, vi lever i.

Læserens opmærksomhed fanges med den kloge brug af metaforer. Opmærksomheden styrkes yderligere af de historiske eksempler og casestudier fra virksomheder som Amazon og Zara, som illustrerer effektive organisatoriske strukturer og de dynamikker, der fører til succes. Amazons ’to pizza’-teamkoncept er enkel, men kraftfuld og tilbyder et letforståeligt billede af, hvordan man kan opretholde teamstørrelser, der fremmer agilitet og effektivitet.

Forfatterens diskussion om lederskabets væsentlighed i at håndtere uforudsigelighed og omfavne eksperimentering finder især resonans i en tid, hvor markedets skiftende natur udfordrer traditionelle forretningsmodeller.

Bogen tager også fat på emnet diversitet og inklusion, hvilket er prisværdigt. Betydningen af mangfoldighed understreges, men der anvises ikke veje til, hvordan den gode ledelse forbedrer diversitet og inklusion – her overlades læseren til egne overvejelser. Her kunne bogen med fordel have været yderligere nytænkende og anvist flere eksempler.

Boganmeldelse

Byggesten til godt lederskab
Af
: Henrik Ørholst

Forlag: Akademisk Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 247

Pris: 300 kr.

ISBN13: 9788750063780
Stjerner: 5 af 6

Anmeldt af managing partner Ole Dahl Ingvardsen, Ingvardsen Partners

Forfatteren kombinerer teoretikere og deres viden med praktikernes visdom.

Interviews med erfarne ledere som Henrik Andersen, Martin Thorborg, Pia Olsen Dyhr, Carsten Egeriis, Mads Skovlund Pedersen og Brew Bakir tilbyder værdifulde indsigter og råd, der er direkte anvendelige i det virkelige liv. Disse samtaler beriger bogen, idet de tilfører autentiske erfaringer og personlige perspektiver på ledelse.

Forfatter er også samfundsrevser

Det er en åbenbar gave, at forfatteren trækker på gamle kendinge som eksempelvis Peters & Waterman samt Karl E. Weick, men også nyere teoretikere som Amy Edmondson og Tomas Chamorro-Premuzic. Bogen får dermed et relevant drys af teori og modeller, der kan berige læseren. Forfatteren tager dog også af og til rollen på sig som samfundsrevser og debattør.

På trods af en let fragmenteret struktur overvinder bogen dette ved at levere solidt indhold, reelle indsigter, og praktiske råd, der er essentielle for enhver, der ønsker at udforske ledelsens verden.

Bogen rummer således talrige gode råd til dem, der ønsker at forfine deres ledelsesfærdigheder, og den tager fat på de centrale udfordringer, som ledere står overfor, og tilbyder pragmatiske løsninger og strategier for at overkomme dem.

’Byggesten til godt lederskab’ er en robust og værdifuld ressource, der fortjener en plads på enhver leders boghylde. Som forfatteren selv peger på, vil man blive en bedre leder ved at træne i praksis, så en bog om ledelse – også denne bog – kan primært inspirere til denne daglige træning.

Anmeldt af managing partner Ole Dahl Ingvardsen, Ingvardsen Partners

Læs mere

Lær at forstå de satans kunder

Gode budskaber om driftsledelse kommer ikke ud over rampen

Nedsmeltning på flere niveauer i danske mediehuse

Afdansningsbal for topøkonomen John Smidt

Et indblik i strategi og ledelse under coronakrisen

Rammer stod i vejen for en bæredygtig organisation

Ny bog om Novo Nordisk får seks stjerner

Kan kommunikationsledelse ændre verden?

En ultraløbers læringer om ledelse

Få inspiration fra kvindelig topchef i verdensligaen

Sådan skaber man en porteføljekarriere

Sjældent nyskabende og konkret bog om stress

En stærk ramme som en hjælp til at kunne svare på de svære spørgsmål

Når arbejdet ikke er løn nok i sig selv

Vismændene har tabt pusten. De må til Århus eller København

Strategi og ejerskab hænger sammen

Hvad vil det sige at være menneske i en tidsalder med kunstig intelligens?