Unify Partners

Ugens Insider

Nyt konsulenthus vil udfordre den etablerede branche uden rundsave på albuerne

Flere nye konsulenthuse ser dagens lys i disse år. Et af dem er Unify Partners, der er stiftet af en række tidligere PA Consulting- og Implement-folk. Ambitionen er at skabe en ny stor spiller uden rundsave på albuerne. Det betyder blandt andet, at den velkendte bonusmodel er droppet.

Konkurrencen i konsulentbranchen er benhård. På toppen af markedet sidder de store amerikanske konsulenthuse McKinsey, Boston Consulting Group og Bain & Company, der har brugt årtier på at fintune deres metoder, som har givet dem direkte adgang til topcheferne i landets største virksomheder.

Men tidens store samfundsomvæltning har skabt nye forretningsmuligheder for nichespillere i rådgiverbranchen, der tænker ud af boksen og udfordrer den konventionelle konsulenttankegang baseret på regneark, gennemtestede metoder og bonusser.

Det har affødt flere nye aktører på det danske konsulentmarked inden for de seneste år. Og selv om de har kastet sig ind i konkurrencen om mange af de samme kunder, som de etablerede huse jagter, skiller de sig ud ved at gribe det an på helt nye måder.

En af de nye aktører er Unify Partners.

Konsulenthuset så dagens lys i sommeren 2022 og er stiftet af de tre partnere Christopher Andreasen, Anders Rom og Peter Wienberg, der kommer med erfaring fra blandt andet PA Consulting, Implement Consulting Group og Pandora. Siden er partnerkredsen blevet udvidet med Martin Grønbæk, som er kommet til fra GN Store Nord.

Unify Partners er på 15 måneder vokset til 27 medarbejdere.

Ingen bonus og høj grad af frihed

Med kernekompetencer inden for digitale transformationer, supply chain-rådgivning og forandringsprojekter og en kundeliste, der tæller store virksomheder som Hempel, GN Store Nord, Sampension og Novo Holdings, ligner Unify Partners på overfladen konkurrenterne.

Men på de indre linjer adskiller Unify Partners sig på flere områder markant fra konkurrenterne, som ifølge Unify Partners selv især er PA Consulting, Implement Consulting Group, Valcon og big four-husene.

Ideen bag Unify Partners er nemlig at skabe et konsulenthus uden rundsave på albuerne.

”Vores grundlæggende vision er at udfordre normen og fremelske et sted, hvor passion og formål går hånd i hånd, hvor succes defineres af både vores medarbejderes trivsel og vores kunders tilfredshed, og hvor vi fremmer samarbejde i stedet for konkurrence og spidse albuer,” siger Christopher Andreasen, partner i Unify Partners.

For at skabe det miljø har Unify Partners droppet den bonuskultur, som ellers er udpræget i konsulentbranchen. Derudover kan medarbejderne selv planlægge deres ferie, ligesom de i høj grad har frihed til at planlægge deres arbejde for at skabe et mere balanceret arbejdsliv.

”Vi tror ikke, at bonusser gør nogen positiv forskel for hverken vores medarbejdere eller vores kunder. Vores succes er ikke målt ved individuelle sejre, men ved det kollektive løft, der opstår, når samarbejde overskygger konkurrence,” siger Christopher Andreasen.

Han fortæller, at Unify Partners endnu har til gode at opleve, at den manglende bonus er et problem i rekrutteringen. Det skyldes blandt andet, at Unify Partners indarbejder den forventede bonus i medarbejdernes faste løn, fortæller han.

Tilgangen gavner ifølge Unify Partners ikke kun medarbejderne, men også kunderne, mener konsulenthuset.

”Gennem vores anderledes tilgang til teamdynamik skaber vi ikke bare bedre forhold internt, men danner også stærkere og mere effektive projektteams til og hos vores kunder. Den frihed fra interne konkurrenceelementer giver en dybere fordybelse i kundernes behov og en mere engageret og harmonisk samarbejdsproces,” siger Christopher Andreasen.

Sigter mod tredobling på to år

Selv om det kun er 15 måneder siden, at Unify Partners gik i luften, er virksomheden allerede vokset ud af sine kontorer i Carlsberg Byen. Inden længe rykker konsulenthuset ind i nye kontorer i den historiske ejendom Pakhuset på Alva Myrdals Plads, hvor der ifølge partnerne i første omgang er rigeligt med plads til at forløse konsulenthusets ambitioner.

Ambitionerne er at skabe et full service-konsulenthus, der på sigt beskæftiger flere hundrede konsulenter. På den korte bane er ambitionen at fordoble antallet af medarbejdere til 50 inden udgangen af 2024 og til 75 medarbejdere året efter.

”Det er målet. Men det vigtige er, at det er bæredygtig vækst. Hvis vi ender med at være 40 medarbejdere ved udgangen af næste år, kan det også sagtens være en succes. Det vigtige er, at vi bygger et professionelt konsulenthus, der er skalerbart,” siger Christopher Andreasen.

Til at rådgive og sparre med partnerne har Unify Partners samlet et advisory board, der består af blandt andre managing partner i Gorissen Federspiel Martin André Dittmer og strategi- og transformationschef i Hempel Rene Overgaard Jensen.

Født midt i afmatning

Unify Partners fremkomst sker i et marked, der har ændret sig drastisk på ganske kort tid.

Stigende renter og høj inflation har med ét sat en stopper for flere yderst lukrative år, hvor managementkonsulenterne red på en bølge af erhvervslivets nærmest umættelige appetit på store transformations- og digitaliseringsprojekter, ligesom konsulenthusene har tjent styrtende på at yde rådgivning på det yderst lukrative M&A-marked.

Hos Unify Partners er M&A-området indtil videre ikke en del af paletten, men konsulenthuset anerkender og mærker, at markedet har ændret sig.

”Vi tror på, at markedet muligvis står over for en midlertidig afmatning, men vi har også en tro på, at vi kan manøvrere gennem disse udfordringer gennem vores position som en agil og tilpasningsdygtig aktør,” siger Christopher Andreasen.

Omvendt tror han på, at afmatningen kan åbne nye muligheder for det nye konsulenthus.

”Midlertidige markedsmæssige afmatninger åbner døre til nye muligheder, da virksomheder i disse perioder søger rådgivning og støtte til at tilpasse sig en ny virkelighed. Vi ser disse perioder som en chance for at tilbyde værdifuld indsigt og skræddersyet rådgivning, der kan hjælpe vores kunder med at navigere gennem forandringer og opnå bæredygtig vækst selv i udfordrende tider. Eller gøre klar til en ny vækstperiode, når højkonjunktur igen indfinder sig,” siger han.

 

Læs mere

Her er kapitalfondenes foretrukne M&A-konsulenter

M&A-profil forlader førende konsulenthus

Statens konsulentstop har ramt rådgivere hårdt. Deloitte må afgive tronen

Implement stormer frem og skruer op for blusset på international satsning

Her er konsulenthusene, der vokser mest

Stort konsulenthus stormer frem efter magre år

Store konsulenthuse dropper milliardaftale med staten

Amerikanske konsulentkæmper i bakgear i Danmark

Konsulenthuse presses af nye krav fra talenter. Se husene med flest stjerner hos de unge

Luften går af ballonen i konsulentbranchen

Revisionskæmpe opruster med tidligere dansk landechef i amerikansk konsulenthus

Nu indledes konsulenthuses kamp om offentlige milliardaftaler

Konsulentkæmper svinger sparekniven efter flere års vild vækst